Avtalskonferens för personlig assistans – det innebär AD-domen om “SLUV:en”

Lars-Sture och Klara

"Det innebär domen för dig som är arbetsgivare inom personlig assistans"

För dig som är egen arbetsgivare inom personlig assistans håller vi särskilda konferenser om SLUV:en och hur du påverkas av domen. Läs mer och anmäl dig här.

Den 31 maj meddelar AD dom i målet om giltigheten i anställningsformen “för viss tid så länge uppdraget varar” inom personlig assistans. Fremia arrangerar i samband med det återkommande avtalskonferenser för att gå igenom domen och vad det får för betydelse för dig som arbetsgivare.

Kommunal har genom stämning till Arbetsdomstolen ifrågasatt giltigheten i den kollektivavtalade anställningsformen Anställning för viss tid så länge uppdraget varar. Huvudförhandling hölls den 14/4 och AD har meddelat att dom kommer den 31 maj.

Här kan du läsa mer om vad målet handlar om: www.fremia.se/dom-om-sluv

Efter domen kommer vi att veta om, och i så fall på vilket sätt, möjligheten att använda anställningsformen eventuellt förändras. Det kommer att ha betydelse för dig som arbetsgivare när du ska anställa och avsluta anställningar.

Konferenserna är kostnadsfria och riktar sig särskilt till dig som är arbetsgivare inom personlig assistans. De arrangeras vid flera tillfällen efter att domen har publicerats, välj det som passar dig bäst. Medverkande är Fremias rådgivare med personlig assistans som specialområde.

Vi går igenom följande frågor:

Vad innebär domen för din möjlighet att anställa med anställningsformen?

Påverkas möjligheten att avsluta anställning?

Hur går Fremia vidare med frågan härifrån?

Det kommer även att finnas möjlighet för dig att ställa egna frågor kopplade till domstolens avgörande och vägen framåt.

Här kan du läsa domen:

Enligt AD publiceras domen på www.arbetsdomstolen.se kl 11, onsdagen den 31 maj.

Detaljer
Kurstyp
Seminarie - Gratis, Digital
Syfte
Att du ska få kunskap om vilka konsekvenser domen innebär och hur det påverkar din möjlighet att anställa och avsluta anställningar framöver.
Målgrupp
Du som är arbetsgivare inom personlig assistans, jobbar med HR, har personalansvar.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.
Avbokningspolicy
Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation.

Vid överlåtelse av din plats måste du meddela oss namn och mejladress till ersättaren, eftersom anslutningslänk och all övrig information till kursdeltagarna kommer att skickas ut via mejl.

Om du inte överlåtit din plats till annan person i ditt företag/ din organisation och inte heller avbokat dig, debiteras du hela kursavgiften. För att undvika denna kostnad, avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag.