Arbetsrätt - uppsägning pga personliga förhållanden i praktiken

När en anställd missköter sig riskerar detta att allvarligt skada verksamheten. Därför är det viktigt att du som arbetsgivare agerar snabbt och på rätt sätt för att hantera situationen. Det kan finnas olika skäl till att en medarbetare missköter sig och olika nivåer av misskötsamhet - vi reder här tillsammans ut hur du ska agera i olika situationer och vart gränserna går för erinran, uppsägning och avsked.

Vi går igenom processen kring eventuell uppsägning på grund av personliga förhållanden. När ska jag lämna erinran? Av vilka skäl kan jag säga upp? Behöver jag förhandla?

Tre timmar digital utbildning via Teams. Vi kommer ha en kortare benesträckare mitt i. Vi uppmuntrar till frågor via chatten och interaktivitet under utbildningen.

Kursledare

31/1 Majid Saliba och Rickard Levin

11/4 Terese Helin och Henrik Ekstrand

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan kursdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Utbildningen syftar till att ge en överblick över processens olika steg, relevanta underlag och praktiska tips.
Målgrupp
Personalansvariga, chefer, HR - alla som har ansvar för att anställa, säga upp och förhandla med facket.
Förkunskaper
Deltagarna ska gärna ha de teoretiska grunderna i arbetsrätt, jämförbart med utbildningen "Arbetsrätt - det du behöver veta för att göra rätt!" där deltagarna går igenom MBL, LAS och FML.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.