Avtalskurs - arbetstid inom personlig assistans

Lars-Sture och Klara

"Lär dig arbetstidens regelverk."

Arbetstid kan uppfattas som en djungel av restriktioner och begränsningar. Det är många och olika behov som ska tillgodoses, både för den assistansberättigade som för de anställda. Arbetstid grundkurs personlig assistans vänder sig till dig som arbetar med schemaläggning hos en assistansanordrare och vill få mer kunskap om de lagar och regelverk du som arbetsgivare måste förhålla dig till.

Arbetstid kan uppfattas som en djungel av restriktioner och begränsningar. Förutom det ska även många behov tillgodoses, både för den assistansberättigade och för de anställda. Därutöver visar alltmer forskning värdet av en hälsosam arbetstid för att må bra på jobbet.

Personal som hanterar arbetstid vänder sig till dig som arbetar med schemaläggning inom personlig assistans och vill få mer kunskap om de lagar och regelverk du som arbetsgivare måste förhålla dig till. Under utbildning går vi bland annat igenom:

Arbetstidens regelverk i lag och avtal

Begreppsdefinitioner och innebörd

EU-spärren gällande maximal sammanlagd arbetstid

Vad innebär ett hälsofrämjande arbetstidsschema

Kursledare

Klara Sahleström och Lars-Sture Johansson

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan kursdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Målgrupp
Personal som hanterar arbetstid och schemaläggning hos assistansanordnare. OBS! Kursen riktar sig inte till dig som är egen arbetsgivare.
Förkunskaper
Inga
Avbokningspolicy
Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation. Vid överlåtelse av din plats måste du meddela oss namn och mejladress till ersättaren, eftersom anslutningslänk och all övrig information till kursdeltagarna kommer att skickas ut via mejl. Om du inte överlåtit din plats till annan person i ditt företag/ din organisation och inte heller avbokat dig, debiteras du hela kursavgiften. För att undvika denna kostnad, avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag.