Arbetsrätt, grundkurs

Arbetsrätten reglerar förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Området regleras främst genom lagstiftning, kollektivavtal och enskilda anställningsavtal. Att ha grundläggande kunskaper i arbetsrätt underlättar arbetsgivarlivet. Kunskapen minskar också risken att göra fel som kan leda till onödiga tvister och kostnader.

Denna grundkurs i arbetsrätt vänder sig till arbetsgivare som är bundna av kollektivavtalet Tjänsteföretag alternativt kollektivavtalet Industriföretag, petroleumhandel, fastighetsförvaltning m.m. och är en introduktion till arbetsrätten och kollektivavtalen. Kursen riktar sig till dig som sitter i styrelsen eller är anställd med arbetsgivaransvar, men som inte har någon eller bara lite erfarenhet av det arbetsrättsliga området.

Innehåll Aktuella utbildningstillfällen Administration av mina utbildningar och event

Detaljer
Kostnad
875 kr (inkl. moms)
Målgrupp
Chefer, personer med arbetsgivaransvar samt personer som hanterar personalfrågor och omfattas av kollektivavtalet Tjänsteföretag eller Industriföretag, petroleumhandel m.m.
Förkunskaper
Utbildningen är av grundläggande karaktär.

Innehåll

Några av de mest grundläggande delarna som vi tar upp i utbildningen är tillämpliga lagstiftningar, allmänna anställningsvillkoranställning och uppsägning samt hur kontakterna med facket bör fungera. Vi går även igenom respektive kollektivavtalets pensioner och försäkringar.

Tid

Kl.09.00–12.00.

Kursledare

Nadia Larsson

Kursen genomförs digitalt

Kursen genomförs online i programmet Microsoft Teams som du får en inbjudan till dagen innan kursdag.

Betalning

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Avbokning eller ändring av anmälan

Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation.

Viktigt att du meddelar oss till vem du överlåter din plats, då anslutningslänk och övrig information kommer att skickas ut via mejl till den person som ska delta.

Om du inte överlåtit din plats till annan person i din organisation och inte heller avbokat dig, debiteras du din anmälningsavgift. För att undvika denna kostnad, avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta  utbildning@fremia.se senast tre vardagar innan kursstart.

 

Aktuella utbildningstillfällen

Ort Datum Sista anmälan Anmälan
Online 03 februari 31 januari Anmäl
Detaljer
Kostnad
875 kr (inkl. moms)
Målgrupp
Chefer, personer med arbetsgivaransvar samt personer som hanterar personalfrågor och omfattas av kollektivavtalet Tjänsteföretag eller Industriföretag, petroleumhandel m.m.
Förkunskaper
Utbildningen är av grundläggande karaktär.

Administration av mina utbildningar och event

Ange den mejladress som användes i anmälan så får du en länk skickad till dig. Där kan du se vilka utbildningar du är anmäld till, hämta utbildningsmaterial och avanmäla dig.


Uppdaterad
för 26 dagar sen