Arbetsrätt, grundkurs

Arbetsrätten reglerar förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Området regleras främst genom lagstiftning, kollektivavtal och enskilda anställningsavtal. Att ha grundläggande kunskaper i arbetsrätt underlättar arbetsgivarlivet. Kunskapen minskar också risken att göra fel som kan leda till onödiga tvister och kostnader.

Denna grundkurs i arbetsrätt vänder sig till arbetsgivare som är bundna av kollektivavtalet Tjänstemän inom civilsamhället och är en introduktion till arbetsrätten och kollektivavtalet. Kursen riktar sig till dig som sitter i styrelsen eller är anställd med arbetsgivaransvar, men som inte har någon eller bara lite erfarenhet av det arbetsrättsliga området.

Innehåll Aktuella utbildningstillfällen Administration av mina utbildningar och event

Detaljer
Kostnad
875 kr (inkl. moms)
Målgrupp
Nya styrelseledamöter och personal med arbetsgivaransvar som omfattas av kollektivavtalet Tjänstemän inom civilsamhället.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Innehåll

Några av de mest grundläggande delarna som vi tar upp i utbildningen är tillämpliga lagstiftningar, allmänna anställningsvillkoranställning och uppsägning samt hur kontakterna med facket bör fungera. Vi går även igenom kollektivavtalets pensioner och försäkringar.

Syfte

Syftet med utbildningen är att ge dig som deltagare och arbetsgivare goda grundkunskaper och en överblick över de viktigaste reglerna inom arbetsrätten och kollektivavtalet.

Tid

Kl 9.00-12.00

Kursledare

Veronica Johansson

Aktuella utbildningstillfällen

Ort Datum Sista anmälan Anmälan
Online 28 oktober 25 oktober För sent att anmäla sig
Detaljer
Kostnad
875 kr (inkl. moms)
Målgrupp
Nya styrelseledamöter och personal med arbetsgivaransvar som omfattas av kollektivavtalet Tjänstemän inom civilsamhället.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Administration av mina utbildningar och event

Ange den mejladress som användes i anmälan så får du en länk skickad till dig. Där kan du se vilka utbildningar du är anmäld till, hämta utbildningsmaterial och avanmäla dig.


Uppdaterad
för 27 dagar sen