Avtalskurs för personlig assistans

Kursen hålls för dig som omfattas av kollektivavtalet Personlig assistans. Med utgångspunkt i kollektivavtalet får du en introduktion till arbetsrätten. Vi går igenom den grundläggande lagstiftningen, hur kollektivavtalets regleringar förhåller sig till denna och vad du som arbetsgivare behöver känna till för att agera på rätt sätt i olika situationer.

Arbetsrätt handlar om villkor och förhållanden mellan arbetsgivare och arbetstagare. Att ha grundläggande kunskaper i arbetsrätt underlättar för dig i arbetsgivarlivet och hjälper dig att hantera frågor kring dina medarbetare som uppstår i vardagen. Kunskapen minskar också risken att göra fel som kan leda till onödiga tvister och kostnader.

I den här utbildningen tittar vi på de centrala delarna i arbetsrätten och kollektivavtalet Personlig assistans, samt hur dess regler förhåller sig till övrig lagstiftning. Vi går bland annat igenom lagar, allmänna anställningsvillkor, anställning och uppsägning av personal, fackets roll samt vad god arbetsgivarsed innebär. Du får konkreta exempel och tips på vad du som arbetsgivare ska tänka på utifrån de regler som finns.

Kursledare:

Klara Sahleström och Lars-Sture Johansson.

Praktisk information:

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan kursdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Syftet med utbildningen är att ge dig som deltagare och arbetsgivare goda grundkunskaper och en överblick över de viktigaste reglerna inom arbetsrätten och ditt kollektivavtal.
Målgrupp
Främst nya styrelseledamöter och ny personal med arbetsgivaransvar. Kursen riktar sig till dig som inte har någon eller bara lite erfarenhet av det arbetsrättsliga området.
Förkunskaper
Inga
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.