Avtalskurs för förskola och skola

Gunnar Järsjö och Karin Malmström

"För nya styrelse-
ledamöter och medarbetare med arbetsgivaransvar."

Avtalskursen är en introduktions till arbetsrätten med fokus på skolor, förskolor och fritidshem.

Arbetsrätten handlar om villkor och förhållanden mellan arbetsgivare och arbetstagare. Att ha grundläggande kunskaper i arbetsrätt underlättar arbetsgivarlivet. Kunskapen minskar också risken att göra fel som kan leda till onödiga tvister och kostnader.

Kursen i arbetsrätt för arbetsgivare som är bundna av kollektivavtalet Skolor, förskolor och fritidshem, riktar sig främst till nya styrelseledamöter och medarbetare med arbetsgivaransvar. Grundkursen är en introduktion till arbetsrätten och kollektivavtalet. Vi går igenom arbetsgivarens ansvar för personalen avseende lagar, allmänna anställningsvillkor, anställning och uppsägning. Vi går även igenom Medbestämmandelagen (MBL) och hur kontakterna med facket bör fungera.

Kursledare

Gunnar Järsjö och Karin Malmström

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan kursdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Syftet med utbildningen är att ge dig som deltagare och arbetsgivare goda grundkunskaper och en överblick över de viktigaste reglerna inom arbetsrätten och kollektivavtalet.
Målgrupp
Nya styrelseledamöter och medarbetare med arbetsgivaransvar.
Förkunskaper
Inga
Avbokningspolicy
Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation.

Vid överlåtelse av din plats måste du meddela oss namn och mejladress till ersättaren, eftersom anslutningslänk och all övrig information till kursdeltagarna kommer att skickas ut via mejl.

Om du inte överlåtit din plats till annan person i ditt företag/ din organisation och inte heller avbokat dig, debiteras du hela kursavgiften. För att undvika denna kostnad, avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag.