Avtalskurs för hälsa, vård och övrig omsorg

Per Gradén

"Du får en introduktion till arbetsrätten och kollektivavtalet."

Arbetsrätten handlar om villkor och förhållanden mellan arbetsgivare och arbetstagare. Grundkurs i arbetsrätt inom kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg, är en introduktion till arbetsrätten och kollektivavtalet. Kursen riktar sig till dig som inte har någon eller bara lite erfarenhet av det arbetsrättsliga området.

Arbetsrätt handlar om villkor och förhållanden mellan arbetsgivare och arbetstagare. Att ha grundläggande kunskaper i arbetsrätt underlättar arbetsgivarlivet. Kunskapen minskar också risken att göra fel som kan leda till onödiga tvister och kostnader.

Grundkurs i arbetsrätt för arbetsgivare som är bundna av kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg, är en introduktion till arbetsrätten och kollektivavtalet. Kursen riktar sig till dig som inte har någon eller bara lite erfarenhet av det arbetsrättsliga området. I kursen går vi igenom följande delar.

Lagar och avtal

Lönesättning

Allmänna anställningsvillkor

Anställning och uppsägning av personal

Kontakt med facket

Pensioner och försäkringar

Kursen är uppdelad på två halvdagar. Anmälan görs till dag ett men dag två är obligatorisk.

Kursledare

Per Gradén och Hans-Erik Stierna

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan kursdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Målgrupp
Nya styrelseledamöter och ny personal med arbetsgivaransvar.
Förkunskaper
Inga
Avbokningspolicy
Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation.

Vid överlåtelse av din plats måste du meddela oss namn och mejladress till ersättaren, eftersom anslutningslänk och all övrig information till kursdeltagarna kommer att skickas ut via mejl.

Om du inte överlåtit din plats till annan person i ditt företag/ din organisation och inte heller avbokat dig, debiteras du hela kursavgiften. För att undvika denna kostnad, avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag.