Grundkurs i arbetsrätt - det du behöver veta för att göra rätt

Tycker du att det är svårt att veta när du ska förhandla eller inte? Vi hjälper dig att reda ut grunderna inom arbetsrätten. Vad är MBL, LAS och FML och vad ställer dom för krav på dig som arbetsgivare? Hur får man till en bra relation till facket?

Vi går igenom och diskuterar innehåll och skyldigheterna i de mest grundläggande arbetsrättsliga lagarna;

• Medbestämmandelagen

• Lagen om anställningsskydd

• Förtroendemannalagen

Vi pratar även om Svenska modellen och kollektivavtalet och hur de påverkar de arbetsrättsliga lagarna.

Tre timmar digital utbildning via Teams. Vi kommer ha en kortare benesträckare mitt i. Vi uppmuntrar till frågor via chatten och interaktivitet under utbildningen.

Kursledare:

14/3 Majid Saliba och Rickard Levin

24/4 Jeanette Georgii-Gustafson och Lena Tapper

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan kursdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
att lägga en teoretisk grund inom den arbetsrättsliga modellen för att deltagarna ska få förutsättningar att hantera förhandlingar och relationer med facket på rätt sätt.
Målgrupp
Personalansvariga, chefer, HR - alla som har ansvar för att anställa, säga upp och förhandla med facket.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.