Arbetsrätt - att anställa rätt!

Per Gradén

"Undvik dyrköpta lärdomar i samband med rekrytering."

En anställning utgör oftast en stor investering för arbetsgivaren såväl ekonomiskt som socialt. Vi guidar dig i regelverket för att undvika dyrköpta lärdomar i samband med rekrytering

Vi går igenom vad man bör tänka på inför en nyanställning. Hur ni bör agera under rekryteringen gällande utdrag ur brottsregister, facklig medverkan, diskriminering etc. Vi avslutar utbildningen med regelverken kring anställning och avtalsförfarande.

Kursledare

Henrik Ekstrand och Rickard Levin

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan kursdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Att deltagarna ska känna till de regelverk som begränsar arbetsgivarens fria anställningsrätt.
Målgrupp
Personalansvariga, chefer, HR - alla som har ansvar för att anställa, säga upp och förhandla med facket.
Förkunskaper
Deltagarna ska gärna ha de teoretiska grunderna i arbetsrätt, jämförbart med utbildningen "Arbetsrätt - det du behöver veta för att göra rätt!" där deltagarna går igenom MBL, LAS och FML.
Avbokningspolicy
Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation.

Vid överlåtelse av din plats måste du meddela oss namn och mejladress till ersättaren, eftersom anslutningslänk och all övrig information till kursdeltagarna kommer att skickas ut via mejl.

Om du inte överlåtit din plats till annan person i ditt företag/ din organisation och inte heller avbokat dig, debiteras du hela kursavgiften. För att undvika denna kostnad, avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag.