Arbetsmiljödag med Fremia

Välkommen till en inspirerande och engagerande heldag fylld med kunskap, tips och idéer om hur du kan göra för att skapa en riktigt bra arbetsmiljö och samtidigt öka trivseln på arbetsplatsen. Vi utgår från din verksamhets unika förutsättningar och stakar tillsammans ut en plan som tar ditt arbetsmiljöarbete till nya nivåer.

Kom och ta del av kunskap varvat med inspel om hur vi tillsammans kan vässa arbetet för en bättre arbetsmiljö. Under den här inspirationsdagen får du höra andra berätta hur de gör, och dela med dig av dina bästa knep. Ta även tillfället i akt och utöka ditt nätverk.

I programmet hittar du flera intressanta gäster. Försäkringskassan och Arbetsmiljöverket delar med sig av sina nyheter och verktyg som underlättar i ditt arbete. I det spännande passet om neuro-ledarskap får du veta vad forskningen säger om vår sociala hjärna. Inte minst bjuder flera av Fremias medlemmar på hur de lyckas med sitt arbetsmiljöarbete.

Boka din plats idag och låt dig inspireras med nya idéer till hur du kan jobba för en arbetsmiljö i toppklass.

Program:

09:00 Att arbeta förebyggande, Försäkringskassans roll: Stöd från Socialförsäkringen till både arbetsgivare och medarbetare. Om bidrag som syftar till att förebygga och förkorta sjukskrivningar: arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd, förebyggande sjukpenning samt arbetshjälpmedel och särskilt högriskskydd.

Föreläsare: Josefine Hagmyr och Camilla Stege, samverkansansvariga, Försäkringskassan

10:30 Paus

10: 45 Arbetsmiljöregler i framtiden. Arbetsmiljöverket presenterar de nya föreskrifterna som träder i kraft den 1 januari 2025.

Så arbetar myndigheten med att utveckla stödmaterial som underlättar för dig i arbetsmiljöarbetet.

Föreläsare: Ewa Krynicka och Christer Malmberg, Arbetsmiljöverket

12:00 Lunch

13:00 SCARF-modellen, om den sociala hjärnans triggers och hur det påverkar samspelet med andra. Mänskliga och mellanmänskliga behov, forskningsbaserad kunskap om hjärnan.

Föreläsare: Eva Hamboldt, författare och föreläsare i ledarskap, Lars-Johan Bastås, leg organisationspsykolog.

14:15 Fika

14:30 Så här arbetar vi – Medlemmar berättar:

Från 12 kollegor till 380, och genomgående höga betyg i medarbetarundersökningarna. Så har vi gjort. Föreläsare: Mia Hübinette, ordförande Magelungen Utveckling AB

Utvecklingssamtalsprocessen, en del i vårt systematiska arbetsmiljöarbete. Föreläsare: Jimmy Edsbrand, HR-chef ABF

16:00 Avslutning

Observera att vissa av föreläsningarna kan komma att spelas in.

Moderatorer: Nadia Larsson och Kerstin Wrisemo, Fremia

Praktisk information:

Antalet platser är begränsat, max 40 deltagare.

Lunch och fika ingår i priset.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Fysisk
Syfte
Med stöd av både fakta och kunskap syftar dagen till att ge inspiration till arbetsgivares lokala arbetsmiljöarbete.
Målgrupp
Arbetsgivarrepresentanter i olika roller, exempelvis styrelseledamöter, chefer, HR eller arbetsmiljöansvariga. Inspirationsdagen arrangeras för alla medlemmar i Fremia oavsett bransch och organisationsstorlek.
Förkunskaper
Inga. Alla intresserade är välkomna.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden helt genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast 22 arbetsdagar innan kursdag. Utöver reglerna ovan gäller: Vid återbud mer än 21 arbetsdagar innan kursdagen tas ingen kursavgift ut. Vid återbud 14-21 arbetsdagar före kursdagen debiteras halva kursavgiften. Vid återbud mindre än 14 arbetsdagar före kursdagen, eller om kursdeltagaren uteblir, debiteras hela avgiften. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom all information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även kunna nå deltagarna via telefon. Uppgifterna på kursintyget behöver också uppdateras. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.