Arbetsmiljöverkstad för personlig assistans

Få en friskare arbetsplats genom att förebygga risker för olyckor och sjukdom. Dina medarbetare håller längre, trivs bättre och du skapar en mer attraktiv arbetsplats. I den här fortsättningskursen tar vi nästa steg och fördjupar oss i det praktiska arbetet av det systematiska arbetsmiljöarbetet med ett särskilt fokus på området för personlig assistans.

Arbetsmiljöarbetet innefattar många olika delar, med utgångspunkt i frågor som bidrar till att alla kan ha det bra på jobbet. Vi inleder utbildningen med att kort repetera de lagar och regler som gäller inom arbetsmiljöområdet för att sedan fördjupa oss i det praktiska hantverket i det systematiska arbetsmiljöarbetet, där organisatorisk och social arbetsmiljö är en viktig del. Vi ger dig som arbetsgivare och chef inom personlig assistans handledning och konkreta verktyg som du kan ha nytta av i arbetsmiljöarbetet i din verksamhet.

Kursledarna: Kerstin Wrisemo och Klara Sahleström.

Praktisk info:

Ta med dig en dator, surfplatta eller annat för att kunna ta del av kursmaterialet vid kurstillfället.

Du får en kallelse fem dagar innan kursdag.

Information om lokal kommer senare.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan. Lunch ingår i priset. Eventuella kostpreferenser meddelas i samband med anmälan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Fysisk
Syfte
Syfte med kursen är att fördjupa dina kunskaper inom det systematiska arbetsmiljöarbetet, och förse dig med användbara verktyg som du kan ha nytta av i arbetsmiljöarbetet i din verksamhet.
Målgrupp
Kursen vänder sig till styrelseledamöter, chefer, ledare, HR och arbetsmiljöansvariga inom personlig assistans. Vi uppmanar att även skydds/arbetsmiljöombud deltar tillsammans med respektive chef.
Förkunskaper
Grundläggande förståelse för området arbetsmiljö, exempelvis genom att ha genomgått Fremias grundkurs i arbetsmiljöarbete.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden helt genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast 22 arbetsdagar innan kursdag. Utöver reglerna ovan gäller: Vid återbud mer än 21 arbetsdagar innan kursdagen tas ingen kursavgift ut. Vid återbud 14-21 arbetsdagar före kursdagen debiteras halva kursavgiften. Vid återbud mindre än 14 arbetsdagar före kursdagen, eller om kursdeltagaren uteblir, debiteras hela avgiften. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom all information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även kunna nå deltagarna via telefon. Uppgifterna på kursintyget behöver också uppdateras. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.