Arbetsmiljöarbete, grundkurs

En bra arbetsmiljö är förebyggande och minskar risker för sjukdom och olycksfall. Dessutom gör det din arbetsplats mer attraktiv både för potentiella nya arbetssökande och för de som köper dina varor eller tjänster.

Arbetsmiljön är en viktig del i arbetsgivaransvaret, men vad innebär det i praktiken för dig som arbetsgivare och chef? I Arbetsmiljöarbete grundkurs går vi igenom grunderna i de regelverk du har att förhålla dig till.

Innehåll Aktuella utbildningstillfällen Administration av mina utbildningar och event

Detaljer
Kostnad
875 kr (inkl. moms)
Målgrupp
Kursen vänder sig till styrelseledamöter, chefer, HR och arbetsmiljöansvariga.
Förkunskaper
Kursen är av grundläggande karaktär.

Innehåll

Vi går igenom vad du som chef behöver veta om arbetsmiljöarbete och vad du ska göra. Beroende på vilken verksamhet du bedriver kan arbetsmiljöarbete bland annat handla om arbetsställningar, buller, arbetstider och arbetets organisation. Det kan också röra sig om kränkningar, hot, våld, trivsel, stress, arbetsbelastning och samverkan.

På ett lättsamt och kortfattat sätt tar vi oss igenom många frågeställningar om arbetsmiljö och arbetsmiljöarbete. Genom dialog och olika övningar redogör vi för vilka grundläggande lagar och regler som finns inom arbetsmiljöområdet, ansvar och delegering, systematiskt arbetsmiljöarbete och organisatorisk och social arbetsmiljö.

Syfte

Skapa förståelse för området arbetsmiljö, vetskap om hur och varför arbetsmiljöarbete ska bedrivas, samt ge dig som arbetsgivare och chef de verktyg du behöver i ditt arbetsmiljöansvar.

Tid

Kl 9–12.

Observera att tidigare utannonserat kursdatum i september har ändrats!

Kursen genomförs digitalt

Kursen genomgörs online i programmet Zoom som du får en inbjudan till.

Betalning

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Avbokning eller ändring av anmälan

Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation.

Viktigt att du meddelar oss till vem du överlåter din plats, då anslutningslänk och övrig information kommer att skickas ut via mejl till den person som ska delta.

Om du inte överlåtit din plats till annan person i din organisation och inte heller avbokat dig, debiteras du din anmälningsavgift. För att undvika denna kostnad, avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta  utbildning@fremia.se senast tre vardagar innan kursstart.

Aktuella utbildningstillfällen

Ort Datum Sista anmälan Anmälan
Online 23 november 18 november Inga platser kvar
Detaljer
Kostnad
875 kr (inkl. moms)
Målgrupp
Kursen vänder sig till styrelseledamöter, chefer, HR och arbetsmiljöansvariga.
Förkunskaper
Kursen är av grundläggande karaktär.

Administration av mina utbildningar och event

Ange den mejladress som användes i anmälan så får du en länk skickad till dig. Där kan du se vilka utbildningar du är anmäld till, hämta utbildningsmaterial och avanmäla dig.


Uppdaterad
för 1 månader sen