Arbetsmiljö inom hälsa, vård och övrig omsorg

Få en friskare arbetsplats genom att förebygga risker för olyckor och sjukdom. Dina medarbetare håller längre, trivs bättre och du skapar en mer attraktiv arbetsplats. I den här fortsättningskursen tar vi nästa steg och fördjupar oss i det praktiska arbetet av det systematiska arbetsmiljöarbetet med särskilt fokus på verksamheter inom hälsa, vård och övrig omsorg.

Arbetsmiljöarbetet innefattar många olika delar, med utgångspunkt i frågor som bidrar till att alla kan ha det bra på jobbet.

Vi inleder utbildningen med en kort repetition av de lagar och regler som gäller inom arbetsmiljöområdet för att sedan fördjupa oss i det praktiska hantverket i det systematiska arbetsmiljöarbetet, där organisatorisk och social arbetsmiljö är en viktig del. Vi ger dig som arbetsgivare och chef för verksamheter inom idéburen omsorg handledning och konkreta verktyg som du kan ha nytta av i arbetsmiljöarbetet i din verksamhet.

Kursledare:

Kerstin Wrisemo och Per Gradén.

Praktisk information:

Kursen genomförs fysiskt i Göteborg. Ta med dig en dator, surfplatta eller annat för att kunna ta del av kursmaterialet vid kurstillfället.

Du får en kallelse fem dagar innan kursdag.

Information om lokal kommer senare.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan. Har du även anmält dig till Avtalskursen – Hälsa vård och övrig omsorg? I så fall meddela det utbildning@fremia.se du kommer endast debiteras som om du varit på en heldagskurs och kan även äta lunch vilket ingår i priset. Eventuella kostpreferenser meddelas i samband med anmälan.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Fysisk
Syfte
Syfte med kursen är att du ska fördjupa dina kunskaper om det systematiska arbetsmiljöarbetet och försedig som arbetsgivare och chef inom hälsa, vård och övrig omsorg med användbara verktyg som du kan ha nytta av i arbetsmiljöarbetet i din verksamhet.
Målgrupp
Kursen vänder sig till styrelseledamöter, chefer, ledare, HR och arbetsmiljöansvariga inom hälsa, vård och övrig omsorg. Vi uppmanar att även skydds/arbetsmiljöombud deltar tillsammans med respektive chef.
Förkunskaper
Grundläggande förståelse för området arbetsmiljö, exempelvis genom att ha genomgått Fremias grundkurs i arbetsmiljöarbete.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.