Seminarium: Finansiering i idéburen verksamhet – sociala investeringar som tillväxtmöjlighet

Fremia och Famna bjuder in till ett seminarium om finansieringsmöjligheter i idéburna verksamheter. Inbjudan riktar sig till verksamhetsansvariga och styrelser i Fremias och Famnas medlemsorganisationer i Stockholmsregionen. Tipsa gärna berörda i din organisation.

Idéburna verksamheter har stora utmaningar att hitta finansiering för utveckling, tillväxt och nya projekt. Logiken skiljer sig från det privata näringslivet och traditionella investerare är ofta tveksamma att gå in med pengar. Det finns också en ovana inom den idéburna sektorn att söka extern finansiering. Men det finns alternativ i form av exempelvis sociala investeringsfonder och mikrolån.

Det sociala företaget Impact Invest, som bland annat driver en social tillväxtfond, erbjuder under 2022 kostnadsfri rådgivning till styrelser och verksamhetschefer bland Fremias och Famnas medlemmar i Stockholm. Under detta seminarium berättar Impact Invest mer om rådgivningen och håller ett samtal med konkreta exempel på hur små och mellanstora organisationer inom framför allt hälsa och social utveckling kan växa och få ännu större genomslag.

Impact Invest vill hjälpa entreprenörer och aktörer med verksamheter inriktade på hälsa och social utveckling att växa. Med rådgivning, utbildning och investeringar arbetar de praktiskt med styrelser och ledningsgrupper att analysera och planera. Det kan handla om att expandera en väl fungerande verksamhet till fler i målgruppen, att nå ut till andra grupper av kunder för att få fler intäktsströmmar, eller stöd i att utveckla en nytt erbjudande, produkt eller tjänst. En viktig fråga för detta är ofta de ekonomiska aspekterna

Vi diskuterar bland annat:

  • Vilka tillväxtmöjligheter finns inom idéburen sektor?
  • Hur kan en expansion inom idéburen sektor finansieras?
  • Vilka hinder finns för finansiering inom idéburen sektor?
  • Vad kan en social investeringsfond bidra med?

Seminariet ingår i en kunskapssatsning inom finansieringsfrågor för idéburen sektor. Fler seminarier för Fremias och Famnas medlemmar följer framöver.

Kort om seminariet

Medverkande: Ruth Brännvall och Filip Olsok, Impact Invest. 
Målgrupp: Verksamhetsledare och styrelser i Fremias och Famnas medlemsorganisationer i Stockholmsregionen.

Seminariet hålls på plats i Stockholm och sänds inte digitalt

Praktisk information

Tid: 20 april, klockan 14.00–16.00
Plats: Sensus, Klara Södra Kyrkogata 1, Stockholm (seminariet går ej att följa online)
Kostnad: seminariet är kostnadsfritt
Sista anmälan: 19 april (OBS: begränsat antal platser, först till kvarn gäller)
Avbokningspolicy: Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation.

Vid frågor, kontakta Karin Liljeblad: karin.liljeblad@fremia.se, 08-702 54 92

Anmälan

Anmälningsformuläret har stängt, hör av dig till Karin Liljeblad för att se om plats finns.

Uppdaterad
för 1 månader sen