Ny som chef

Genom att träna ett antal grundläggande chefsverktyg och lära känna dig själv som ledare blir du tryggare i din roll som chef.

Innehåll

 Utbildningen bygger på kursledarens succébok ”Ny som chef – Ny som ledare" och syftar till att ge dig ett stöd i vardagen.

Det finns fyra delområden:

  • Ledarskapsrollen (ledarskapets utveckling, personligt ledarskap)
  • Arbetsgruppen (arbetsgruppens psykologi, svåra samtal, konflikthantering)
  • Verksamhetsmål (att sätta mål och uppnå dem, coachning)
  • Hur du blir mer effektiv och hittar balansen mellan jobb och fritid (smarta rutiner och knep för att få en bättre struktur, och metoder för att minska stress och frustration.

Mål

Målet med kursen är att du ska få kunskaper och insikter över vad som krävs för att du snabbt ska känna dig trygg och väletablerad i din nya position.

Tid

Kl. 9–16 båda dagarna.

Kursledare

Carina Lätt har förutom att hon varit ordförande för ett föräldrakooperativ mångårig erfarenhet inom ledarskapsområdet som föreläsare, utbildare, konsult och arbetsledare inom personalområdet samt som chefscoach och utvecklingsledare för chefer inom privat och offentlig sektor. Hon är beteendevetare med vidareutbildning inom kognitiv beteendeterapi, internationellt certifierad coach samt psykodramatiker. Hon är författare och har skrivit böckerna ”Att coacha grupper” (nominerad till Årets HR-bok 2010), ”69 Tips på hur du blir en hållbar ledare” och bokförlaget Libers grundläggande ledarskapsbok ”Ny som chef – Ny som ledare”.
Chefskonsulten har samarbetsavtal med KFO och erbjuder alla våra medlemmar kvalificerad rådgivning inom HR-området.

https://chefskonsulten.se/kfo-medlemmar/

Vad ingår?

Kurskostnaden inkluderar för- och eftermiddagskaffe, lunch samt kursmaterial.

Betalning

Betalning ska ske senast 10 dagar efter erhållen faktura.

Transporter och logi

Deltagarna ansvarar själva för bokning av resa och logi samt kostnader för detta.

Aktuella utbildningstillfällen

OrtDatumSista anmälanAnmälan
     

 

Återbud eller ändring av anmälan

Vid återbud mellan 1-4 veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften. Vid återbud senare än 1 vecka före kursstart eller om kursdeltagaren uteblir, debiteras hela avgiften. Anmälan kan överlåtas på annan person i medlemsföretaget.

Uppdaterad
den 29 december, 2020