För dig som driver ett arbetsintegrerat socialt företag

Din verksamhet är viktig, både för individen och i ett samhällsperspektiv. Som arbetsgivare har du speciella förutsättningar, och behöver kollektivavtal som tar hänsyn till det – och en arbetsgivarorganisation som kan dina frågor och verksamhet. Avtal och stöd som ger dig bra förutsättningar att vara en skicklig och attraktiv arbetsgivare. Det får du hos oss.

Därför är Fremia arbetsgivarorganisationen för dig

För dig som arbetsgivare är medlemskap i en arbetsgivarorganisation en trygghet. Vi förhandlar och sluter kollektivavtal, speciellt anpassade för din verksamhet, vi ger stöd och hjälp i olika frågor som rör arbetsgivarlivet och opinionsbildar för att förbättra dina förutsättningar. 

Vi på Fremia har lång erfarenhet av arbetsintegrerade sociala företag, eller arbetskooperativ som det tidigare kallades, och de speciella förutsättningar som gäller för att få personer som står långt från arbetsmarknaden i arbete. Vi kan dina frågor.

Till kollektivavtalen hör även kollektivavtalade tjänstepensions- och försäkringslösningar. De gör dig inte bara till en attraktiv arbetsgivare – du ger ju dina medarbetare en tryggare tillvaro – utan du får mer heltäckande skydd till en mycket lägre kostnad, jämfört med att handla upp lösningarna själv.

Gemensamt för våra medlemmar är att de driver långsiktigt hållbara och värdeskapande verksamheter som utvecklar Sverige. Vi är en fristående arbetsgivarorganisation med cirka 5 400 medlemsföretag med 145 000 anställda. Våra rådgivare förhandlar och sluter kollektivavtal inom ett trettiotal områden, och våra medlemmar är allt från små till riktigt stora organisationer.

Det här får du som medlem – den korta versionen

  • Kollektivavtal anpassade för arbetsintegrerade sociala företag.
  • Samlad rådgivning i alla frågor som rör arbetsintegrerade sociala företag.
  • Senior juridisk expertis vid centrala förhandlingar och tvister.
  • Arbetsgivarjour när du har bråttom och måste ha svar nu.
  • Komplett paket med tjänstepension och försäkringar till låga premier.
  • Intressepolitisk påverkan och branschinflytande.
  • Ett anpassat utbud av utbildningar, kurser och seminarier som gör dig starkare som arbetsgivare.
  • En tillvaro fri från strejker tack vare vårt unika huvudavtal.
  • Alla blanketter, checklistor och mallar du kan behöva.
  • En av marknadens lägsta medlems- och serviceavgifter.

Vad kostar det?

Och så den lilla, men inte oviktiga frågan om vad ett medlemskap kostar. Det kan vi svara på redan nu. Här kan du själv räkna ut vad just din verksamhet skulle betala för ett medlemskap i vår arbetsgivarförening. Jämför gärna med andra.

Vill du läsa mer?

Har du frågor, eller kanske redan bestämt dig?

Fyll i kontakta mig-formuläret om du har frågor så hör vi av oss! Har du kanske redan bestämt dig för att bli medlem? Då är det bara att klicka på den gröna knappen och ansöka om medlemskap. Välkommen!

Jag vill bli kontaktad

Vill du veta mer om vad medlemskap i Fremia innebär? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Följande fel uppstod
Medlemsansökan