Så gör du för att lämna årsuppgifter

Här hittar du instruktioner för att uppdatera mejladresser och skicka in årsuppgifter

I början av året är det dags att lämna årsuppgifter för alla medlemmar i Fremia. Insamlingen är öppen till och med den 14 februari 2022. Du som vill ha en snabb introduktion till hur du gör kan kika på filmen här.

Årsuppgifterna tar normalt bara några minuter att fylla i. Filmen hjälper dig att hitta och förklarar hur du fyller i fälten. 

Vem kan uppdatera årsuppgifter?

För att uppdatera årsuppgifter måste du har rollen administratör på ditt användarkonto. Om du saknar behörighet och inte vet vem som är administratör kan du kontakta inloggningshjälpen.

Vilka uppgifter ska du fylla i?

Börja med att se över att vi har rätt mejladresser till din verksamhet. En obligatorisk mejladress där vi kan nå dig med viktig arbetsgivarinformation, och en mejladress vi ska skicka fakturor till.

Därefter ska du fylla i:

  • Antal anställda i verksamheten den 31 december 2021.
  • Bruttolönesumma för hela 2021.

Bruttolönesumman är summan av löner, alla typer av arvoden och förmåner enligt inlämnade arbetsgivardeklarationer till Skatteverket. Du kan hämta eller kontrollera summan hos Skatteverket. Då gör du så här:

Logga in på Skatteverket. Välj Arbetsgivare och sedan Inlämnade arbetsgivardeklarationer. Visa sammanställning för flera redovisningsperioder jan–dec. Klicka i rutan Visa även belopp från detaljerad beräkning. Summera rad. 411 Avgiftspliktig bruttolön utom förmåner och 412 Avgiftspliktiga förmåner.

Var lämnar du in uppgifterna?

Klicka här för att komma direkt till årsuppgiftsinlämningen. Länken finns även i inloggningsmenyn, och den hittar du genom att logga in på knappen Logga in här uppe i högra hörnet. Är du redan inloggad klickar du på ditt namn i högra hörnet så fälls menyn ut och länken syns.

Finns det fler insamlingar?

Fremia har två insamlingar per år för medlemmar. Under hösten är det lönestatistik som samlas in för att uppdatera vår medlemstjänst för lönestatistik. Nu i januari–februari är det årsuppgifterna som uppdateras.

Facebookgrupp för lönehandläggare

Träffa fler i samma yrkesgrupp och dela erfarenheter med varandra i vår Facebookgrupp för Fremia lönehandläggare. Villkoret är att din arbetsgivare eller den organisation du administrerar löner för är medlem i Fremia.

Uppdaterad
för 10 månader sen