Hej, kul att få träffa dig!

Vi har setts förut du och jag, men kanske inte personligen. Jag heter Sara och det är jag som sammanställer och skickar nyhetsbrevet till dig och våra 4 000 andra medlemmar varannan vecka. Bland annat.

Vi som jobbar med kommunikationsfrågor här på kansliet brukar dela upp arbetsgivarservicen i olika klasser. Den mest populära servicen är vår personliga rådgivning per telefon och mejl. Till exempel via arbetsgivarjouren.

Därefter är det en hel del skriftligt material som produceras av mig och mina kollegor. Dels publiceras arbetsrättslig rådgivning och avtalsuppdateringar här på webbsajten. Dels skickas information om avtalsuppdateringar ut i nyhetsbrevet och landar i din inkorg.

Just det, när det gäller inkorgen har jag ett tips. Kolla igenom ditt medlemskonto och de mejladresser du eller din administratör har angivit. Det kan ju vara folk som slutat och börjat i din organisation. Bra om kontot är up-to-date. Här loggar du in.

Sen har vi hela det intressepolitiska arbetet. Även det kommer med i nyhetsbrevet när vi bedömer att det finns ett intresse av det. Det är såna inlägg som brukar hamna under rubriken omvärld i nyhetsbrevet. Mycket av omvärldsbevakningen använder vi också våra sociala mediekanaler till. Kommentera gärna där.

Linkedin satsar vi lite extra på just nu eftersom det som postas där har med jobbet att göra. Inte så mycket knasiga katter som på Facebook.

Facebook är dock bra på det här med diskussionsgrupper. Den grupp vi startade för lönehandläggare, i och med förbättringar främst inom området pension och försäkring, har blivit väldigt omtyckt.

Därutöver har vi utbildningarna förstås. De ligger på paus just nu, av naturliga skäl, men vi har massor av idéer om hur vi ska förbättra våra utbildningar med digitalteknikens hjälp. Vi har börjat med webbinarier och det blir mer av den varan framöver.

Ett exempel är idéseminariet den 20 maj kl 9–11 med ledarskapsförfattaren Johan Welander och två skarpa jurister från Front Advokater. Temat är civilsamhällets utmaningar och framtid. Jag tycker absolut att du ska anmäla dig. Det var från början en fysisk träff som nu blivit digital. Och därmed också tillgänglig för fler.

Vi jobbar också en hel del med trafikmätningar och drar slutsatser när vi ser vilka webbsidor som besöks mest. Vår webbsida för arbetsgivare om hanteringen av coronavirus medförde att vi ökade trafiken med flera hundra procent under mars och april. Vi fick också ett fint omnämnande av en HR-blogg som tyckte att sammanställningen var proffsig. Väldigt roligt med den typen av återkoppling.

På tal om återkoppling. Om du som medlem upplever att den service du får är bra, om du tycker att mitt och mina kollegors jobb gör nytta, får du väldigt gärna ge föreningen, det vill säga oss tillsammans, en recension på Google. Dessa omdömen är viktiga, de syns och märks. Stort tack för det!

Förutom coronakris och allt det vardagliga är det #NyOrg2020 som står på agendan. Föreningen är på väg att skriva historia genom planen för samgående med Arbetsgivarförbundet Idea som ett första steg. Mycket spännande. Läs mer i bloggen #NyOrg2020.

Har du några synpunkter eller kommentarer i övrigt? Låt mig få veta. Skicka ett mejl till mig bara.

Vi ses snart igen!