Redaktör med starkt samhällsengagemang

Vi förstärker kommunikationsteamet

Vi söker en Redaktör med starkt samhällsengagemang.

Om oss

Fremia är Sveriges nyaste arbetsgivarförening och företräder 5 400 medlemmar med tillsammans 145 000 anställda. Medlemmarna är i huvudsak idéburna, kooperativa och ömsesidiga företag, idéburna välfärdsaktörer och civilsamhällets organisationer men är även personal- och partnerägda företag inom en mängd olika branscher. Våra medlemmar utgör kärnan i svenskt närings- och samhällsliv och bedriver långsiktigt hållbara och värdeskapande verksamheter, vissa är nystartade, andra har berikat samhället i över 150 år.

Det finns en relativt okänd del av samhälls- och näringslivet som behöver uppmärksammas. Sverige präglas av en historisk uppdelning i offentlig sektor och privat företagande. Många verksamheter hamnar utanför den traditionella uppdelningen, som till exempel kooperativa och ömsesidiga företag, idéburna välfärdsaktörer och civilsamhällets organisationer. Följden blir att dessa verksamheter förblir relativt osynliga trots att de fyller en central funktion i samhället. Det här vill vi ändra på.

Rollen är viktig i organisationen och arbetar nära ledningen med bland annat opinionsarbete producera innehåll för publicering i egna sociala kanaler till att skriva tunga debattartiklar och underlag till styrelsen. Som Redaktör ansvarar du för redaktionell kommunikation såväl operativt som strategiskt.

Vill du vara med i arbetet med att bygga en stark organisation och att förbättra förutsättningarna för den idéburna sektorn?

Om rollen

Som Redaktör är du en del av Fremias Kommunikationsteam som idag består av fyra personer och du rapporterar till kommunikationschefen. Du har en drivande roll som skribent samt deltar i det övergripande kommunikationsarbetet. I nära samarbete med vd och ledning ansvarar du för att sätta och utveckla innehålls- och opinionsstrategier samt att omsätta dem i praktiken.

Du är en erfaren och flyhänt skribent som kan berätta om komplicerade saker på ett lättbegripligt och pedagogiskt sätt. I rollen ingår att planera, nyhetsvärdera och skriva texter för olika målgrupper och kanaler.  Du har en utpräglad nyhetskänsla och kan producera pressmeddelanden, debattartiklar, opinionsbildande material samt annat redaktionellt innehåll.

Om dig

För att lyckas i rollen krävs det att du har en utpräglad fingertoppskänsla för det politiska livet och en vilja att vara med att påverka. Fremia är en ny organisation och en förutsättning är att du är bekväm med en tillvaro där mycket handlar om att bygga nytt och bidra till att skapa ändamålsenliga strukturer.

Du är en person med stort engagemang och vilja att bidra till en positiv samhällsutveckling. Du är driven, strukturerad och van att jobba mot tydliga deadlines samt är självständig och bra på att prioritera. Vidar har du lätt för att bygga och underhålla relationer, samarbeta och kommunicera.

Erfarenhet

  • Duktig skribent med dokumenterad erfarenhet av att driva debatt och opinion

  • Gärna en journalistisk bakgrund eller som skribent inom en organisation eller företag

  • Du får gärna ha något av följande:

  • Erfarenhet från opinionsbildande arbete från partipolitik, fack/arbetsgivarorganisation eller annan relevant bransch- eller intresseorganisation.

  • Arbetat på departement eller inom politiken som pressekreterare eller politisk sakkunnig

  • Erfarenhet från kommunikationsarbete i intresseorganisation eller från kommunikationsbyrå

  • Goda kunskaper om arbetsmarknadens parter och arbetsmarknadsrelaterade ämnen är meriterande

  • Högskoleexamen eller motsvarande

  • Meriterande med erfarenhet från kooperativa företag, civilsamhälle och idéburen välfärd

Ansökan

Välkommen att visa intresse snarast, via Alumni där du bifogar CV och ett kortare brev. Eventuella frågor besvaras av Alumni, Sonnica Frändberg, eller Anna-Carin Ekman.

Till platsannonsen