Vi söker en stabschef

Med ansvar för intern styrning och interna processer.

Vill du vara med och bidra till en positiv samhällsutveckling? Sveriges största oberoende arbetsgivarförening Fremia växer och söker nu en stabschef som vill leda, utveckla och effektivisera det interna arbetet.

Fremia företräder idag 5 400 medlemmar med tillsammans 145 000 anställda inom kooperativa företag, idéburen välfärd och civilsamhällets organisationer. Föreningen har en tydlig agenda, att teckna konkurrenskraftiga kollektivavtal och erbjuda tjänster och påverkansarbete som främjar tillväxt och utveckling. Fremia strävar efter ett samhälle som bygger på delaktighet och engagemang.

Rekryteringen sköts av Alumni. Sök tjänsten på Alumnis webbplats. 

Om rollen

I din roll som stabschef ansvarar du för samtliga interna processer. Du utformar dessa utifrån verksamheten och har ett helhetsansvar gentemot hela kansliorganisationen. Stabschefen hanterar den interna styrningen för att Fremias Vd ska kunna fokusera på att utveckla arbetsgivarorganisationen, föreningsdemokrati och externa relationer. Du ingår i ledningsgruppen och har ett särskilt ansvar för kvalité och struktur för att underlätta ett effektivt beslutsfattande.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

 • Samordning och prioritering av den dagliga driften, vanlig tidshorisont 6-12 månader
 • Administrativa rutiner, verksamhetsstöd och IT-system
 • Övergripande ansvar för ekonomistyrning, budgetprocess och verksamhetsuppföljning
 • Direkt personalansvar för 6 medarbetare inom administration och ekonomi, bland dina medarbetare finns funktionsansvarig för redovisning och ekonomi
 • HR-ansvar för kansliet och intern kommunikation
 • Rådgivare till vd och övriga chefer

Din profil

För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara en skicklig organisatör som brinner för att strukturera interna processer med verksamhetens bästa i fokus. Du har ett transparent ledarskap, vågar fatta beslut, testa, förankra och genomföra nya idéer i verksamheten. Eftersom du ska uppmuntra och leda verksamheten i att arbeta med nya metoder och processer kan du på ett pedagogiskt, energifyllt och inspirerande sätt förmedla ett budskap och få med dig andra.

För att lyckas i rollen krävs:

 • Förmåga att effektivt samverka i ledningsgrupp med särskilt fokus på helhet
 • Erfarenhet av personal- och budgetansvar
 • Erfarenhet av att leda förändrings- eller utvecklingsprojekt av processer och implementera dessa till verksamheten
 • Akademisk utbildning, gärna civilekonom eller annan utbildning som bedöms relevant

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Arbete och/eller engagemang inom arbetsgivarorganisationer, fackförbund eller andra medlemsstyrda organisationer
 • Arbete och/eller engagemang inom kooperativa och värderingsstyrda företag, idéburen välfärd och civilsamhällets organisationer
 • Att leda chefer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är strukturerad, engagerad och positiv, du har lätt för att samarbeta med kollegor från olika professioner, vågar testa nytt och har ett stort hjärta för den idéburna sektorn.

Om arbetsplatsen

Vi är på en utvecklingsresa som syftar till att bli en ännu starkare kraft för våra medlemmar. Vår organisation vilar stadigt i våra värderingar - trygghet, nyskapande och mångfald. Hos oss får du arbeta med 40 kompetenta och engagerade kollegor. Våra anställda omfattas av kollektivavtalet Tjänstemän inom civilsamhället.

Vårt kontor ligger i centrala i Stockholm som vi även delar med bland andra Famna, Giva Sverige, Coompanion Sverige och Sveriges Stadsmissioner. Totalt arbetar ca 80 personer på arbetsplatsen.

Vi erbjuder en engagerande arbetsplats som månar om att alla medarbetare ska bidra till en kultur, där vi tillsammans tar ansvar för verksamhetens kontinuerliga utveckling, samarbete och lärande. Att ge dig en bra arbetsmiljö är en självklarhet. Vi erbjuder frisk- och företagshälsovård, subventionerad lunch och flexibla arbetstider.

Är du intresserad?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, sista ansökningsdag 2023-01-08. Tillträde efter överenskommelse. Rekryteringsprocessen sköts av Alumni. Urval sker löpande under ansökningsprocessen, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Läs mer och ansök på Alumnis webbplats.