Vi söker en samordnare för att arbeta med civilsamhällets förutsättningsfrågor

Fremia är Sveriges nyaste arbetsgivarförening och företräder 5 400 medlemmar med tillsammans 145 000 anställda inom kooperativa och värderingsstyrda företag, idéburen välfärd och civilsamhällets organisationer. Vi har nu en ledig tjänst som samordnare för civilsamhällets förutsättningsfrågor.

Fremia arbetar aktivt för att stärka förutsättningarna för våra medlemmar och vill se ett samhälle där demokrati, delaktighet och engagemang utvecklas. Vi ska påverka den politiska agendan i en riktning som gynnar tillväxt, utveckling och konkurrenskraft för den idéburna sektorn i allmänhet och våra medlemmar i synnerhet.

Vi söker nu en samordnare för att systematiskt arbeta med civilsamhällets viktigaste förutsättningsfrågor. Du har relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet och passar in på kravprofilen. Vi söker dig som:

  • Är en stark talesperson, som är etablerad och har god förankring i civilsamhället.
  • Har god kommunikativ förmåga och kan ge sektorn en röst och en plats för att driva den utveckling vi vill se ur ett civilsamhällesperspektiv.
  • Besitter djup kunskap om sektorsfrågor och förstår civilsamhällets mångfald av organisationer och perspektiv.
  • Har insikt i de viktigaste gemensamma förutsättningsfrågorna för att kunna formulera en långsiktig påverkansstrategi.
  • Har ett etablerat nätverk inom politiken och myndighetssverige som möjliggör genomslag i det intressepolitiska arbetet.
  • Är samarbetsorienterad.
  • Har erfarenhet av att samordna civilsamhället med sin mångfald av associationsformer och organisationsinriktningar.

Vi erbjuder

Fremia är en nybildad organisation och ett resultat av ett samgående mellan Arbetsgivarföreningen KFO och IDEA, arbetsgivarförbundet för ideella organisationer. Men vi har en lång historia. Vi är på en utvecklingsresa som syftar till att bli en ännu starkare kraft för våra medlemmar. Vi vilar stadigt i våra värderingar trygghet, nyskapande och mångfald. Hos oss får du arbeta med kompetenta och engagerade kollegor. Vårt kontor ligger i centrala i Stockholm.

Ansökan

Känns detta som en roll för dig? I så fall ser vi fram emot din ansökan, med CV och personligt brev, som skickas till info@fremia.se. Vi hanterar din ansökan med stor diskretion. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande, dock allra senast den 30 november. 

För frågor om tjänsten, kontakta HR-chef Susanne Lavemark eller vd Petter Skogar.