Arbetsgivarföreningen KFO får ny förbundsdirektör

Petter Skogar blir ny förbundsdirektör på Arbetsgivarföreningen KFO från och med den 19 augusti. Han kommer närmast från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, där han arbetar som förhandlings- och sektionschef.

– Jag ser fram emot att börja på Sveriges största fristående arbetsgivarorganisation. Det tilltalar mig att KFO organiserar kooperativa och idéburna företag och organisationer. Det finns en oerhört stor potential för den här typen av företagande inom många sektorer i samhället, inte minst inom välfärdssektorn, säger Petter Skogar.

Han har lång och gedigen erfarenhet från arbetsmarknadsområdet. De två senaste åren har han varit förhandlings- och sektionschef på SKL. Dessförinnan var han förhandlingschef på Almega inom IT & Telekomföretagen och Svenska Teknik & Designföretagen, samt rådgivare på Vårdföretagarna. Han har även arbetat på flera fackförbund och departement.

– Jag har ett stort nätverk och en god bild över hur det fungerar både på arbetsgivarsidan och den fackliga sidan, säger Petter Skogar.

Petter Skogar börjar som förbundsdirektör den 19 augusti. Han efterträder Arne Mårtensson som har lett organisationen de senaste sju åren.

– Vi är mycket nöjda med att ha knutit Petter Skogar till KFO. Han har en bred erfarenhet från olika förhandlingsområden. Det är en god tillgång för KFO, som verkar inom ett tiotal branschområden. Han blir en bra ledare för det starka team som finns inom KFO, säger Göran Lindblå, styrelseordförande i KFO.

Visa på Mynewsdesk