Vård och Omsorgscollege (VoC)

Vård- och Omsorgscollege är en plattform för samverkan mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare inom vård- och omsorgssektorn.

Den som genomfört en utbildning som är certifierad av Vård- och Omsorgscollege får ett diplom som visar att utbildningen uppfyller uppsatta kvalitetskriterier.

Vård- och Omsorgscollege vill bidra till att attraktiva och stimulerande utbildningar och arbeten inom vård- och omsorgssektorn. De bedriver omfattande regional och lokal verksamhet. 

I slutet av november hade Vård- och Omsorgscollege sin årliga Rikskonferens i Stockholm. Drygt 200 deltagare fick under dagen nätverka, lyssna på spännande talare samt ta del av verksamheten på olika sätt. En av höjdpunkterna var Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström som pratade om utbildningspolitik och kompetensförsörjning. Ett annat spännande föredrag handlade om framtida utvecklingen inom vård och omsorg vad avser hjälpmedel i form av robotar och artificiell intelligens.

Yrkes-VM

Det går att tävla inom vård och omsorg. Undersköterskan Sebastian Lundberg gav oss en inblick i hur det är att representera Sverige i yrkes-VM som hölls i Abu Dhabi i oktober 2017. Sebastian tävlar i klassen Health and Social Care. Läs mer om att tävlingen.

Läs mer!

Läs mer om plattformen och hur man blir en del av Vård- och Omsorgscollege på deras webbplats

Det går också bra att höra av sig till KFOs företrädare Johan Rydstedt, johan.rydstedt@kfo.se, eller Björn Jidéus, bjorn.jideus@kfo.se. 

Om Vård- och omsorgscollege

Medlemmar i föreningen Vård- och omsorgscollege är arbetsgivarorganisationerna Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Vårdföretagarna, Pacta, Arbetsgivarföreningen KFO och KFS, samt arbetstagarorganisationen Kommunal. 

Uppdaterad
den 7 december, 2017