Rösta fram årets kooperativ i Sverige 2017

Nu är det dags att rösta fram årets kooperativ i Sverige. De fyra finalisterna är Gold of Lapland, KASAK Bilvården, Kooperativ Handel Fram och Vallebygdens Energi.

KFO och Coompanion står bakom utmärkelsen Årets kooperativ i Sverige, som 2017 delas ut för elfte året i rad. Priset går till ett kooperativt företag som är särskilt bra på att skapa medlemsnytta, påverka sin omvärld positivt socialt och/eller miljömässigt och dessutom visar en stark utveckling.

Till och med 5 november kan du rösta på någon av de fyra finalisterna:

Gold of Lapland:
Genom företagssamverkan i kooperativet Gold of Lapland har den globala resenären hittat till Västerbotten och Lapplands inland – till skogen, älvarna, norrskenet, midnattssolen och den rika kulturen. Tack vare kooperativet förlängs säsongerna, anställningarna ökar och besöksnäringen tar plats.

Vallebygdens Energi:
Vallebygdens Energi med 100-åriga anor levererar nödvändig infrastruktur till sina medlemmarna på landsbygden. Att utöka tjänsterna efter vad medlemmarna efterfrågar och tänka hållbar elproduktion har skapat kooperativet som håller decennium efter decennium.

Kooperativ Handel Fram:
Det går bra för Kooperativ Handel Fram. Ekologisk mat är inte längre en trend – utan ett skifte. Som pionjärer på ekologisk mat har kooperativet betytt mycket för göteborgarnas resa i detta avseende. De fortsätter uppmuntra en hållbar livsstil, bland annat genom att rabatt för den som inte åker bil till affären.

KASAK Bilvården:
På KASAK Bilvården, ett arbetsintegrerande socialt företag i Blekinge, får man både bilar och människor att skina. På två år har antalet anställda ökat från sju till 28. De är därmed ett fint exempel på att delaktighet, arbete och affärer kan skapa såväl mänskliga som ekonomiska värden.

Så röstar du

Läs mer om finalisterna i Årets kooperativ 2017 och rösta direkt via webben, se länk under Relaterad information. Röstningen avslutas 5 november!

Juryn

De fyra finalisterna har valts ut av en jury bestående av Gordon Hahn, Coompanion Sverige (ordförande), Jan Edén, Arbetsgivarföreningen KFO, Mats Evergren, NyföretagarCentrum Sverige, och Eva Carlsson, Tillväxtverket.

Uppdaterad
den 25 oktober, 2017