Nytt avtal för rekrytering och integration

KFO och Stockholms stads arbetsmarknadsförvaltning har nu ingått ett formellt samarbete för att underlätta rekrytering av de som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Tobias Nilsson skriver på avtal

KFO har  i dagarna ingått ett formellt samarbete med Stockholms stads arbetsmarknadsförvaltning. Parterna arbetar sedan ett år tillsammans för att underlätta matchning av arbetssökande som står långt från arbetsmarknaden, till exempel nyanlända, med arbetsgivare som är medlemmar i KFO. Nu växlas samarbetet upp ytterligare i och med att ett formellt partnerskapsavtal har undertecknats. 

- Våra medlemmar kommer snabbt och effektivt kunna hitta de kvalificerade kandidaterna som normalt inte dyker upp på radarn. Det är ett samarbete med stor potential, säger Tobias Nilsson, projektledare på KFO.

- Såväl individen, som arbetsgivaren och samhället i stort är vinnare i en lyckad matchning, fortsätter han.  

Bidra till ökad integration

Arbetsgivare som försöker fylla rekryteringsbehov och samtidigt vill bidra till en ökad integration och etablering på arbetsmarknaden är varmt välkomna att höra av sig till KFO. 

- Vi kan hjälpa till att hitta lösningar på det mesta. Staden erbjuder exempelvis gratis utbildningar till handledare och kan även skapa utbildningar för att komplettera kandidaters kompetens inför en rekrytering. Även olika former av anställningsstöd kan vara aktuella, säger Tobias.  

Vill ni ta emot någon eller bara vill veta mer om samarbetet, kontakta Tobias Nilsson, e-post tobias.nilsson@kfo.se.

Fonus tog emot språkpraktikant

Hur är det att ta emot en praktikant? Kaniz Fathema från Bangladesh fick praktik på Fonus via KFO och Stockholms stad. Här berättar Eva Widén, personalchef, och Daniella Boake, handledare, om varför de valde att ta emot en praktikant och hur det gått.

Uppdaterad
den 4 april, 2017