Lyckad konferens om arbetsmiljö

Missade du konferensen om systematiskt arbetsmiljöarbete den 2 december? Nu kan du titta på konferensen i efterhand. Se länkar längst ner på sidan.

Onsdagen den 2 december samlades 250 deltagare till konferensen ”Skapa en bra arbetsmiljö – enklare än du tror”. Den vände sig till dem som arbetar med systematiskt arbetsmiljöarbete inom arbetsgivar-, bransch- och intresseorganisationer, utbildningsverksamhet, facklig verksamhet och HR-området.

Under konferensen fick bland annat en panel bestående av representanter från Arbetsmiljöverket och arbetsgivarorganisationer diskutera olika aspekter av arbetsmiljöarbete. Arbetsgivarföreningen KFOs förbundsdirektör Petter Skogar lyfte bland annat fram att det är viktigt att inte krångla till det, utan göra det lätt för arbetsgivarna att göra rätt. Psykologen och radioprataren Per Naroskin stod för en tänkvärd och rolig spaning om att man måste jobba med både hårda och mjuka värden för att skapa en god arbetsmiljö.

Under eftermiddagen gavs möjlighet att besöka ett antal parallella kortseminarier. Bland annat berättade Magelungen Utveckling AB om hur de jobbar med att skapa en bra arbetsmiljö, genom att bland annat jobba med ledarskap. Det gäller att hitta modeller för att göra arbetet meningsfullt, begripligt och hanterbart.

- Vi är väldigt nöjda med konferensen, som har varit utsåld sedan länge. Jag hoppas att deltagarna fick med sig både goda exempel och en hel del nyttiga redskap kring hur man kan jobba systematiskt och förebyggande med arbetsmiljöfrågor, säger Kerstin Wrisemo, arbetsmiljöansvarig på KFO.

Konferensen arrangerades av Arbetsmiljöverket i samarbete med Svenskt Näringsliv, Sveriges Kommuner och Landsting, Arbetsgivarverket, Arbetsgivarföreningen KFO och Arbetsgivaralliansen.