Leif Linde vald till ordförande i Kooperativa Förbundet

Den 15 april höll Kooperativa Förbundet, KF, sin stämma, den 121 i ordningen. Till ny ordförande valdes Leif Linde, som även är ordförande i Arbetsgivarföreningen KFO.

– Jag är väldigt glad och hedrad över förtroendeuppdraget som ny styrelseordförande i KF. Det ska bli väldigt spännande men jag inser att det också är en tuff utmaning, säger Leif Linde, nyvald styrelseordförande för KF i en kommentar.

– Jag vill börja med att tacka alla anställda i butiker, föreningar och dotterbolag som just nu gör heroiska insatser för att människor ska få tillgång till det de behöver. Det är ett fantastiskt fint arbete som jag är väldigt stolt över att vi gör tillsammans.

Leif Linde vald till ordförande för Kooperativa förbundet

– Det finns en enorm kraft i att vara ett medlemsägt företag med bra arbetsfördelning och som levererar på medlemmarnas förväntningar, säger Leif Linde, vald till ordförande i KF i april 2020.

Leif Linde var åren 2012–2020 vd för Riksbyggen. Leif har även en gedigen bakgrund inom KF-koncernen. Åren 2004–2006 var han vd och föreningschef för dåvarande Konsumentföreningen Svea och åren 2006–2012 var Leif förbundsdirektör i KF. Leif Linde är även ordförande i Arbetsgivarföreningen KFO, som omfattar kooperativa, ömsesidiga företag, idéburen välfärd och civilsamhällets organisationer samt samhällsnyttiga företag som Samhall.

– Det känns väldigt roligt att få fortsätta verka inom kooperationen. Det finns få idéer som känns lika moderna och attraktiva just nu som den kooperativa tanken, inte minst för den yngre generationen, och det känns spännande att få vara med på den framtidsresa som KF har inlett med Marie Nygren i spetsen som vd, säger Leif Linde.