Varsel mot SKR och Sobona berör inte Fremias medlemmar

Varsel utlyst mot medlemmar i SKR och Sobona

Kommunal och Vårdförbundet har varslat om strejk och blockad. Åtgärderna riktas mot SKR och Sobonas medlemmar och berör inte dig som är medlem i Fremia.

Kommunals varsel är avblåsta och nya kollektivavtal har tecknats mellan parterna. Vårdförbundets varsel kvarstår och träder i kraft 25 april om avtal inte sluts.

Varslen, som meddelades av Kommunal den 8 april och Vårdförbudet den 11 april, berör anställda i kommuner, regioner och Sobonaföretag. Om parterna inte skulle komma överens inom varselperioden innebär det att 750 arbetsplatser runt om i landet kan komma att involveras i konflikten.

I dagsläget berörs inte Fremias medlemmar, som omfattas av kollektivavtal mellan Fremia och Kommunal. Avtalen löper ut en bit in på 2025 och gäller fram till dess. 

– Vi följer noga vad som händer under de kommande dagarna. Skulle vi se att konflikten kommer att påverka våra medlemmar så kommer vi också att höra av oss till de som berörs, säger Jasmina Helander, förhandlingschef välfärd, på Fremia.

Även om du inte omfattas av kollektivavtalen som är föremål för varslen kan det hända att du blir kontaktad av Kommunal. Skulle det hända är det viktigt att du hör av dig till oss för att få hjälp i hur du ska agera.

Uppdaterad
för 1 månader sen

Relaterat innehåll