Cecilia Westerlund är ny rådgivare på Fremia

Cecilia Westerlund är personalvetare i grunden och har en master i arbetsrätt. Hon kommer närmast från Nordiska Transportarbetarefederationen NTF, en sammanslutning av 41 olika förbund i Norden där hon arbetade som utredare och var dessförinnan praktikant på Almega.

– På NTF var jag ansvarig för en utredning på nordisk nivå om plattformsarbete och skrev den arbetsrättsliga rapporten Plattformsarbete i Norden. Jag har också erfarenhet av styrelsearbete efter några år som projektledare på Röda Korsets Ungdomsförbund i Lund, säger Cecilia.

Fremia fyller en viktig samhällsfunktion

– Fremia är en spännande organisation full av experter och jag ser fram emot att arbeta på en så kompetenstät arbetsplats. Fremia fyller dessutom en viktig samhällsfunktion genom att rikta in sig på värderingsstyrda och samhällsnyttiga organisationer, något jag är väldigt stolt över att vara en del av.

Vad vill du bidra med i din roll som rådgivare/ förhandlare?

– Jag vill bidra med min arbetsrättsliga expertkompetens och det engagemang jag känner för arbetsrättsliga frågor. Jag hoppas även kunna bidra med färsk akademisk kunskap, praktisk erfarenhet från min tid på Almega, samt med den kompetens jag besitter om styrelsearbete i civilsamhället. Jag tror dessutom att jag på ett positivt sätt kan bidra genom mitt lösningsorienterade förhållningssätt och engagemang, avslutar Cecilia.

Foto: Niklas Palmklint