Vi tänder nyårsraketen Fremia redan nu

Strax efter att nyårsklockorna klämtat klart kommer arbetsgivarorganisationen Fremia att lansera sin nya webbplats. Fram till dess är det stor aktivitet på kansliet för att få allt att fungera.

Vi är en särskild projektgrupp på tolv personer som hanterar den digitala sammanslagningen av Idea och KFO. Från årskiftet 2021 blir vi Fremia. Det kommer att vara KFO:s webbplats (den här) som byter namn till fremia.se.

Vi jobbar agilt, som det heter, med mängder av uppgifter fördelat på oss tolv i projektgruppen. Vi ska se till att alllting fungerar som det ska. Till exempel ska Ideas medlemmar och Ideas avtal över till den här webbplatsen först. Blanketter och andra publika dokument ska med.

Med i planen ligger att testa kopplingar och mappningar mellan medlemskonton, kollektivavtal och publika dokument som till exempel blanketter och mallar för anställningsavtal. Allt detta sker bakom kulisserna så att du och våra andra medlemmar ska få en bra upplevelse av våra digitala tjänster.

Dessutom kommer webbplatsen att steg för steg få en ny skepnad och förbättrade funktioner.

Jag tittar mycket på digitala beteenden. Informationen om hur trafiken flödar berättar mycket om vad våra andra besökare egentligen gör på den här webbsajten. (Dock ser jag inga personuppgifter och det är heller inte så intressant för just detta ändamål.) Till exempel ser jag att sökfunktionen används flitigt. Det har vi lyssnat på. Därför försöker vi lägga lite extra energi på att göra sökfunktionen bättre.

Den bästa webbtjänsten är den som fungerar. Vi kommer att prioritera funktion före form. Men givetvis kommer Fremia att även visuellt se lite annorlunda ut järmfört med hur Idea och KFO ser ut idag.

Det blir nu fram till nyår som det brukar stå på en del byggarbetsplatser: »Ursäkta röran. Vi bygger om.«

Om det är något du undrar över redan nu — skriv en rad till mig.

Uppdaterad
den 4 mars, 2021