Ny branschansvarig för KFO Personlig Assistans

Sedan den 3 september är Henrik Petrén anställd som branschansvarig för KFO Personlig Assistans.

Henrik kommer närmast från Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, RBU, där han har varit generalsekreterare sedan 2014 och dessförinnan förbundsjurist. Henrik har mer än tio års erfarenhet av assistansfrågor med såväl rådgivning som framför allt intressepolitiskt arbete.

– Jag ser fram emot att ta mig an assistansfrågorna utifrån ett delvis nytt perspektiv och hoppas att kunna bidra till att stärka rösten för den kooperativa och idéburna sektorns assistansanordnare, säger Henrik Petrén.

– KFOs branschpolitiska arbete är viktigare än någonsin. Vi står inför en spännande tid med både möjligheter och utmaningar. Vi ser fram emot att med Henriks kunskaper och erfarenheter ytterligare stärka vårt påverkansarbete, både när det gäller hur personlig assistans anordnas för att åstadkomma en service av god kvalitet och med självbestämmande för assistansanvändarna, och hur villkoren bör utvecklas, säger Cecilia Blanck, ordförande i branschkommittén KFO Personlig Assistans.

Hanna Kauppi som arbetat med det bransch- och näringspolitiska påverkansarbetet för medlemsgruppen inom personlig assistans och bildandet av branschorganisationen KFO Personlig Assistans, avslutar nu sitt uppdrag för KFO.

– Det har varit ett oerhört engagerande uppdrag på många sätt. Branschorganisationen KFO Personlig Assistans som bildades 2017 är nu en given remissinstans, samtalspart för myndigheter och politiker samt en viktig röst i debatten. Det är med stort förtroende jag nu lämnar över stafettpinnen till Henrik, säger Hanna Kauppi.

Uppdaterad
den 6 september, 2018